DUBBEL: Roes & Ruth Elings

We zullen wel zien zien waar we terechtkomen & Tobben

Roes speelt ‘We zullen wel zien waar we terechtkomen’

In 1861 reisde Alexine Tinne als eerste vrouwelijke ontdekkingsreiziger door de Sahara. Ze stuit op existentiële thema’s en wordt meer dan ooit geconfronteerd met haar verleden. Ondanks dat de wereld destijds nog volledig anders was, zijn de thema’s waarop ze stuit verrassend actueel. Want, kun je verantwoordelijk worden gehouden voor de daden van je voorouders? En kun je het ooit goed doen? We zullen wel zien waar we terechtkomen is een muzikale vertelling, met een scherp feministisch randje.

Roes bestaat uit Judith Oosterwijk (1998) en Sophie Laurence (1998) en wanneer Roes iets maakt, weet je zeker dat de rauwe randjes opgezocht zullen worden. De muzikale voorstelling is zowel sprankelend als spraakmakend en gaandeweg zal jij je net zo in – de toch niet zo onbevreesde – Alexine gaan herkennen als Judith en Sophie hebben gedaan. Ze zingen over je eenzaam voelen te midden van honderd kamelen, bidden tot een God waar ze niet in geloven en vermengen het heden en verleden door persoonlijke verhalen, van vroeger en van nu. Je kunt Roes kennen van de liedjescolumns die ze voor De Cultuurvlogger maken

www.roesspeelt.nl

www.instagram.com/roesspeelt

www.facebook.com/roesspeelt


Ruth Elings speelt TOBBEN

Ruth Elings werd in 1995 geboren in een klein dorpje midden in de Betuwe. Al dromend over een toekomst in de grote stad begon daar haar liefde voor muziek. Tijdens haar Conservatoriumstudie is Ruth begonnen met het schrijven van haar Nederlandstalige repertoire. Met voorbeelden als Annie M.G. Schmidt, Wim Sonneveld en Yentl en de Boer combineert ze haar muzikaliteit met scherpe en grappige teksten. De liedjes uit haar nieuwe programma bleken één gemene deler te hebben: ze zijn uit tobben ontstaan. En na veel getob, moest TOBBEN dan ook de naam van de voorstelling worden.

Ruth neemt je op een komische manier mee in haar wereld, waarin zij écht liever in de trein blijft zitten als ze eigenlijk uit moet stappen, om maar niemand tot last te zijn. Haar ietwat wereldvreemdheid zorgt voor een frisse blik op onze manier van leven, de karakters die rondlopen op deze wereld en natuurlijk de wereld zelf. Ruth is in haar onschuld ontwapenend en laat haar publiek tijdens haar voorstelling lachen en soms een beetje huilen, maar zorgt er altijd voor dat je met een heel fijn en gelukkig gevoel het theater verlaat.

https://ruthelings.com

https://www.youtube.com/watch?v=jWjz2Uiybts&t=732s

foto's: Sevilay Maria en Amber Schaafsma

Was in Mascini
op vrijdag 20 mei 2022


 terug naar het actuele overzicht