Trio Bier

Van daar tot hier

Kleinkunst, Nederlandstalig

En terug zijn ze, het Amsterdamse Trio Bier. Ze overleefden een naamswijziging, een adempauze, een Griekse tournee en een pandemie.

De handen ineengeslagen met Warner Benelux, samen met oude getrouwe Menno Timmerman, een hit in handen met het nieuwe liedje: Jongen van de Buurt
Een nummer dat alles in zich heeft waar Trio Bier voor staat: Nederlandstalig, grootstedelijk met een klein hartje, verlangen naar een dapper leven, popmuziek met sax en accordeon en de croonende alleskunner Jan Eilander.

Het begon heel ordinair: op straat in Antwerpen. Spelen tot de pet vol genoeg was voor een rondje bier. Liedjes van anderen, vooral smartlappen. Toen de jongens tijdens een bandjesavond in Paradiso de concurrentie aanschouwden zei Rini Dobbelaar tegen Jan: “wij zijn beter!” Absoluut, zei Jan, maar zij hebben eigen liedjes.

De volgende dag lagen er drie zelfgeschreven liedjes. De liedjes bleven komen en resulteerden in een totaal van zes albums.

Hoewel de band graag de Provincie introk , werden de grootste successen toch in de hoofdstad gevierd, in o.a. Paradiso, de Melkweg, Kleine Komedie.
De band won de door het Parool uitgeroepen verkiezing tot het beste lied over Amsterdam en speelde het in theater Carre.

In KHL en de Melkweg organiseerde de band drie jaar lang Club avonden waar behalve zij zelf jong talent een kans kreeg en schrijvers, dichter en collega muzikanten langskwamen om een bijdrage te leveren.

In de laatste twee jaar verscheen de band wanneer het kon in afgeslankte vorm, als Trio Bier light, met daarbij saxofonist Koos Prins en bassist Roelf ter Veld.
Het ligt in de bedoeling om ook weer met de volledige band te gaan optreden, dan aangevuld met drummer Bruno van Klaveren (uit Rotterdam, je moet maar durven) en gitarist Cor van de Berg.

Twee dingen hebben ervoor gezorgd dat we er nog steeds zijn: de liefde van onze trouwe fans en het geloof in de kracht van onze liedjes.
Daarom hebben we voor nieuwe en hernieuwde kennismaking een best of cd gemaakt, aangevoerd met de knaller: Jongen van de buurt.

En dan ligt er nog een hele stapel nieuwe liedjes op de plank.......

Foto: Frank Alsema

http://www.triobier.nl

Was in Mascini
van donderdag 5 mei 2022
t/m zaterdag 11 jun 2022


 terug naar het actuele overzicht