Maurits Fondse - Ode Aan Billy Joel

Pianist/zanger Maurits Fondse brengt ode aan Billy Joel

Een persoonlijke ode aan Billy Joel in MY LIFE: THE STORY OF BILLY JOEL. Al vanaf zijn 12e jaar is Maurits Fondse groot fan van de Amerikaanse pianist en songwriter, die grote successen had in de jaren ‘70 en ‘80. Fondse zingt bekende, maar ook onbekendere parels en vertelt het bijzondere levensverhaal van Joel, ondersteund met beeldmateriaal en originele platenhoezen.

mauritsfondse.nl

My Life: The Story of Billy Joel

Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van de Amerikaanse pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island (‘Downeaster Alexa’), die een enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie (‘The Entertainer’).

Tevens belicht Fondse zijn bijzondere, haast filosofische teksten (‘Summer Highland Falls’), zijn liefde voor New York (‘Say Goodbye to Hollywood’ – ‘New York State of Mind’) , zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog (‘Leningrad’), zijn vaderschap (‘Lullabye, Goodnight my Angel’) en uiteraard de relaties met de vele vrouwen in zijn leven (‘She’s Always a Woman’).
Daarnaast zingt Maurits eigen hertalingen van o.a. ‘We Didn’t Start the Fire’, in het Nederlands ‘Zolang het Vuur blijft Branden’ en een humoristische vertaling van ‘Uptown Girl’, geheten ‘Hockeymeid’.

Maurits Fondse is, naast pianist-zanger, ook werkzaam als componist en MD voor muziektheater (Willem Ruis Musical, SOOF, Dansen met de Vijand). Tevens werkt hij met zangeres Britta Maria, bayanspeler Oleg Fateev en harmonicaspeelster Hermine Deurloo.

Genre: Pop, Muziek

Duur voorstelling: 60 minuten

kaarten à € 15,00

Aantal kaarten:


 terug naar het actuele overzicht