Luca's Lab

Luca Warmer + Oene van Geel & Tijs Klaassen

Jazz, Kleinkunst, Muziek en Verhalen

De keuze van Mascini: elke eerste donderdagavond van de maand van oktober '22 t/m juni '23

Luca’s Lab 

#04: Een onderzoek naar improvisatie! Met Oene van Geel & Tijs Klaassen.

Oene van Geel, violist en componist. Dé duizendpoot die niet kan kiezen en er daarom maar zijn voordeel mee doet. Met telkens andere bouwstenen bouwt hij graag samen met anderen aan zijn muzikale universum.

Sinds bassist Tijs Klaassen in 2018 afstudeerde aan het Conservatorium van Amsterdam speelde hij met diverse artiesten in binnen en buitenland. Binnen de wereld van de jazz en geïmproviseerde muziek speelt hij in de ensembles van succesvolle generatiegenoten als Matthias Van den Brande, Lucas Santana en Suzan Veneman. Daarnaast trad hij in binnen en buitenland op met grote Nederlandse jazzmusici als Theo Loevendie, Yuri Honing, Peter Beets en Henk Meutgeert. Als bandleider van het Tijs Klaassen Quintet bracht hij twee albums uit op ZenneZ Records en won hij de Keep an Eye The records Award in 2018.

Omgeven door ideeën en kunst maken wij met z'n drieën een 75 min. lange improvisatie.

Luca's Lab is het gloednieuwe project van stemkunstenaar Luca Warmer. Elke eerste donderdag van de maand zal zij klinken op de Zeedijk. Een serie optredens waarin Luca haar inspiratie haalt uit ontmoetingen met gevestigde musici en kunstenaars en via deze weg opzoek gaat naar haar eigen geluid, haar ware aard. Geen idee waar ze uit gaat komen, maar in Luca’s Lab zal het borrelen van de creativiteit.

Luca Warmer (28) is afgestudeerd aan het conservatorium en maakte een vliegende start. Ze won twee muziekprijzen waaronder de Mingus Prijs in 2021 en is actief in allerlei klinkende projecten; klassiek, jazz, experimenteel, wereldmuziek, poëzie en theater. Ze kan niet kiezen en dat hoeft ook niet, want het podium is haar natuurlijke leefomgeving. Ze toert door het land met o.a. haar theaterconcert ‘Appelstroop met Tranen’ en heeft vanaf oktober 2022 tot en met juni 2023 een vaste plek in Theater Mascini.

https://www.facebook.com/lucawarmermusic

Foto: Patrick Post


Was in Mascini
op donderdag 12 jan 2023


 terug naar het actuele overzicht