Carly E

Toekomstmuziek

Muziek, Cellopop

Carlijn van Wijk, ook wel cellopopartiest Carly E, zet vol passie en humor een luchtige muzikale voorstelling neer over de niet-klassieke weg die ze bewandeld als cellist en zangeres.

Na een mislukte koppelactie met haar geveinsde ware liefde waar ze een nummer voor heeft geschreven, raakt ze geïnspireerd. Ze besluit om nu echt te gaan voor haar lang gekoesterde droom: de allereerste cellopopster van Nederland worden. Voor Carly E is er geen weg meer terug, alhoewel soms ook twijfels optreden.

Want welke weg moet ze volgen om haar droom te verwezenlijken? Kan dat wel, een popster met een cello? Waar hoort ze dan eigenlijk thuis, in welk hokje? Eén ding is zeker, in de klassieke muziekwereld past haar muziek in ieder geval niet, dus zal het bereiken van haar droom wel niet via het klassieke pad gaan. Daarnaast worstelt ze met hoe serieus ze haar droom moet nemen, want het anonieme leventje als een gewone zingende celliste bevalt eigenlijk ook wel.

In de voorstelling Toekomstmuziek vertelt ze op humoristische wijze over het al dan niet ergens thuishoren of ergens voor gaan en luister je naar haar eigen muziek wat ze zelf “cellopop” noemt. Zal ze ooit haar droom verwezenlijken om de eerste cellopopster te worden van Nederland of blijft het bij Toekomstmuziek?


Foto: Efraim Schulz Wackerbarth

Was in Mascini
op vrijdag 28 okt 2022


 terug naar het actuele overzicht