Marjolein Fokkema en Jeninke de Jong

DUBBEL

Genre: Cabaret, Kleinkunst

Marjolein Fokkema
Een voorstelling voor iedereen die gestoord wordt van apps, QR codes en the cloud. Maar ook voor iedereen die er geen genoeg van kan krijgen! De digitalisering slingert zich als een sloopkogel ons leven binnen. Wat te doen? De stekker eruit trekken of je er juist vol overgave in storten? Marjolein maakt de balans op en besluit het rigoureus aan te pakken! Of dat een goed idee is, mag u zelf bepalen. 
Marjolein Fokkema maakt theater en schrijft venijnig hilarische liedjes. In 2018 stond ze in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival, waar de jury over haar schreef ”de leukste liedjes van deze halve finales” en “deed denken aan de geestig-sombere zwartgalligheid van Hans Dorrestijn”. Gelijk hebben ze! Nieuwsgierig? Begluur en beluister “Altijd Niet” (https://youtu.be/9kVqklOIiN8) en “Ik Blijf Wel Thuis” (https://youtu.be/RdEOKKynbkc).
 
Jeninke de Jong
Waarom is Amy Winehouse No Good? En waarom wil Lesley Gore huilen op haar eigen feestje in It's My Party? We vertaalden het naar het Nederlands en ineens worden we er allemaal wijzer van! Verder spelen we groovy versies van Drs. P., Jenny Arean en niet te vergeten eigen werk (voorproefje: https://www.jeninkedejong.nl/muziek). En alles in het Nederlands, hopsakee. 
 
Jeninke zingt, Leo speelt piano en Gerrie drumt en biedt elektronische begeleiding met soundscapes. Verfrissende kleinkunst met hedendaagse beats. Dat wordt feest, kom ook huilen! 
 
Jeninke de Jong: www.jeninkedejong.nl
Leo Bouwmeester: www.leobouwmeester.com
Gerrie Spaansen: www.cliftontwins.com 
 
Foto: Lieke Romeijn

kaarten € 17,50

Aantal kaarten:


 terug naar het actuele overzicht