Anna de Bruyckere & Christian Blaha

Rimpelingen

Muziek en Verhalen, Nederlandstalig

Wat niet kan, kan gewoon niet...  Een waarheid als een koe, van het soort waar oude mensen patent op lijken te hebben. Het is ook de muzikale rode draad in Rimpelingen: brieven uit Zeeland, een voorstelling die ontstond in coronatijd, na een briefwisseling met meer dan 50 Zeeuwse zeventigplussers. Op het snijvlak van muziektheater, verteltheater en spoken word laten Anna de Bruyckere (schrijver/theatermaker) en Christian Blaha (componist/pianist) zien hoe je altijd kleinkind blijft, hoe groot je ook wordt.

Een voorstelling over touwtjespringen en wachten op de trein. Over het weerbericht en de Miniplaybackshow. Over de hobbels van leven met wie er nog is en de kracht van herinneringen aan wie allang onder de zoden ligt. Een afwisselend schurende en schurkende ode aan het dorre hout, met al zijn glans en rafelrandjes.

Anna de Bruyckere (Middelburg, 1987) is schrijver, theatermaker en filosoof. Na enkele eenakters en ander podiumwerk is ‘Rimpelingen: brieven uit Zeeland’ haar eerste volledige theatervoorstelling. In 2020 verscheen ook haar poëziedebuut ‘Voor permanente bewoning’ (Cossee), dat o.a. werd genomineerd voor de Vlaamse Poëziedebuutprijs.

Christian Blaha (Middelburg, 1972) is componist en musicus. Hij componeerde, dirigeerde, arrangeerde en speelde onder andere voor de Nieuwe Kerk in Amsterdam, het Limburgs Symfonieorkest, Woordnacht in Rotterdam, Zeeland Nazomerfestival en Glennis Grace.

Regie: Stefan Perceval

Productie: Stichting Rimpelingen


www.rimpelingen.eu

www.annadebruyckere.nl

www.christianblaha.com

Was in Mascini
op vrijdag 18 nov 2022


 terug naar het actuele overzicht