Julia Schellekens

Juliet

Kleinkunst, Muziek

Nederlandstalige poëzie-pop, soms groots en meeslepend met synths en blazers, dan weer klein en dichtbij achter de piano. Juliet is het solo-project van zangeres, songwriter en toetsenist Julia Schellekens (27). Met haar tragikomische liedjes over het kleine zeer zoekt ze de grens op tussen lachen en huilen. Juliet wil, gewapend met een heldere stem en eigenwijze taaltoon, het ‘mens zijn’ vatten in liedjes. Artiesten die haar inspireren zijn oude en nieuwe namen als Maarten van Roozendaal, Spinvis, Froukje en Eefje de Visser.

In 2020 bracht Juliet haar eerste single ‘Raamkozijn’ uit, waarmee ze direct aandacht kreeg van tv & radio en de harten van onder andere Frits Spits en Cornald Maas veroverde. Na een goed ontvangen debuut-EP in 2021 speelde Juliet haar eigen voorstelling ‘Naakt Door De Stad’ in theater Mascini en in het Tapas Theater. Dit jaar won ze de singer/songwriter-wedstrijd ‘Mooie Noten’ en vanaf eind augustus is ze te zien in tv-programma ‘Ik Ga Stuk’ op NPO 3. Haar nieuwe EP ‘Voor Het Kind’ komt uit op 14 oktober. Dat komt ze vieren in theater Mascini.

Julia Schellekens schrijft al liedjes sinds haar allereerste piano-les toen ze tien jaar oud was. In 2020 studeerde ze af aan het Conservatorium van Amsterdam en ze speelde zo’n 5 jaar lang in het indie folk-rock duo Sam & Julia. Juliet is een langgekoesterde droom die in vervulling is gegaan want Schellekens wilde altijd al in haar moedertaal schrijven. “Er komt niets dichterbij dan het juiste liedje op het juiste moment in je eigen taal horen. Ik wil dát liedje schrijven.”

foto: Sabine Rovers

www.julietzegt.nl

https://www.youtube.com/watch?v=LcDJFKnKxZ4

Was in Mascini
op vrijdag 25 nov 2022


 terug naar het actuele overzicht