Café Mille Colonnes

Feest der Poëzie

Literatuur, Kleinkunst

Mille Colonnes' op het Rembrandtplein was het café waar rond 1900 alle schrijvers, kunstenaars en podiumartiesten bijeen kwamen.

Het Feest der Poëzie nodigt u uit voor een kroegavond van rond 1900 zoals die op de Nes, op het Rembrandtplein of de Zeedijk beleefd kon worden: tijdens de voorstelling brengt voordrachtskunstenaar Simon Mulder anekdotes van en over het kroegleven van de Tachtigers, de beroemde dichters en schrijvers die in de jaren 1880 en 1890 de Nederlandse literatuur vernieuwden. Vooral horen we kleinkunstliederen van rond 1900, zoals het bekende 'Mensch durf te leven' van Dirk Witte, maar ook veel onbekende pareltjes.

Onze musici Edwin Paarlberg (piano) en Ken Besuijen (zang) brengen de kroeg- en variétéliedjes zoals de Tachtigers die gehoord zouden hebben.
Voor de selectie hebben wij advies ingewonnen van niemand minder dan kleinkunstkenner Jacques Klöters.

Tevens wordt De Geest der Poëzie gepresenteerd: in samenwerking met Kever Genever heeft het Feest der Poëzie deze jenever naar de smaak van rond 1900 ontwikkeld. Smaakt geweldig naast een mooi gedicht!

Tenslotte waren er ook allerei variété-acts tijdens zo'n kroegavond. Magiër Arjan van Vembde brengt tijdens onze voorstelling zijn poëtische verhalen doorweven met verbazingwekkende goocheltrucs!

Natuurlijk kunt u genieten van een ouderwets Amsterdams hapje en drankje!

Foto van zanger / presentator Ken Besijen: Sascha van der Spek

Was in Mascini
op vrijdag 17 feb


 terug naar het actuele overzicht