NIEUW in Comedy op woensdag:

DE CONSTELLATIE & Lotte Velvet

Comedy

Fijn om 's morgens al te weten dat je 's avonds gaat lachen..

DE CONSTELLATIE is een collectief bestaande uit 4 solisten en 1 duo. De net afgestudeerde jonge honden hebben elkaar gevonden tussen wal en schip (en in het adresboek van initiatiefnemer Thom Gerrits). Humor zal in al hun materiaal worden vergezeld door andere vormen van podiumkunsten, wat maakt dat het collectief garant staat voor een veelzijdige avond. Toegankelijk en gelaagd. Grappig en pijnlijk. Kwetsbaar en catchy. Of zoals ze zelf graag zeggen: Kunst met een kleine k en een groot gevoel.

Tijdens Comedy op Woensdag komen de leden in doorwisselende samenstelling hun nieuwste vondsten loslaten op het publiek. Elke maand is het weer een verrassing: nieuwe grappen, nieuwe leden en niet te vergeten, een gastartiest. Vanavond met: Lotte Velvet

Thom GerritsWat is het toch fijn om naar iemand te luisteren die het allemaal haarfijn doorheeft. Thom Gerrits is een persoon bij wie dat bij uitstek het geval is. Al als jong kindje bleek Thom de gave te hebben om zijn rol in de wereld te begrijpen. In de cabaretvoorstelling Het Begaafde Kind neemt hij je mee in het leven dat hij perfect onder controle heeft.

Joran Welling: is een antisociale droeftoeter: bang voor mensen, altijd zwartgallig en bij het minste of geringste overprikkeld. Het liefste sluit hij de wereld uit en blijft hij alleen en eenzaam binnen, om verdwaald te raken in zijn eigen warrige gedachtenkronkels en te zwelgen in een vaag gevoel van melancholie. Desondanks sprokkelt hij soms al z’n krachten bij elkaar, neemt hij z’n gitaar mee naar buiten en doet hij een poging om z’n overdenkingen te delen. Het is een merkwaardige poging, maar het is er een.

De vriendelijke stiefvaders: een duo van twee getalenteerde vrienden voor het leven, maar daar merk je niets van als ze hun liedjes spelen. De Vriendelijke Stiefvaders zijn druk bezig met het schrijven van hun debuut, de EP ‘Odes’, waarop BN’ers die nog nooit bezongen zijn de eer toekomt die ze verdienen. Waarom is er nog geen ode aan Carry Slee? Wie is Matthijs van Nieuwkerk? Waar is Jody Bernal? Dat, en wellicht meer krijg je te horen in hun voorstelling ‘De Vriendelijke Stiefvaders spelen Odes’

Foto: Josje van Stekelenburg

Was in Mascini
op woensdag 14 dec 2022


 terug naar het actuele overzicht