Rob van Bavel & Joris Teepe

Dutch Connection

Jazz, Theaterconcert

Rob van Bavel en Joris Teepe zijn twee international befaamde jazzmusici die weer even thuis zijn met hun Dutch Connection.

Rob en Joris kennen elkaar al sinds de jaren 80 en hebben in al die jaren vaker samen gespeeld in diverse bezettingen, voornamelijk in Nederland. Gedurende de corona crisis in 2020 besloten ze een duo te vormen en online live streams te doen vanuit het huis van Rob in Roelofarendsveen. Daar is ook hun CD “Dutch Connection opgenomen door de bekende technicus Sander van der Heide.

Rob van Bavel studeerde cum laude af in 1987 aan het Rotterdams Conservatorium.Hij won diverse prijzen, waaronder de tweede prijs in de eerste “Thelonious Monk Jazzpiano Competition” (Washington D.C.) , soloist prijzen in Duitsland / Belgie, de Wessel Ilcken prijs (Nederland) en een Edison. Rob heeft concerten gedaan in heel Europa, Canada, USA, Japan, Vietnam, Indonesie, Zuid Korea en Siberie; en speelde met onder meer Woody Shaw, Randy Brecker, Johnny Griffin, Gary Willis, en vele anderen. Hij is nu hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium (Den Haag).

Joris Teepe is een Nederlandse bassist die vooral internationaal carrière heeft gemaakt. Hij woont al sinds 1992 in New York en heeft sinds 2014 ook weer een huis in Amsterdam en woont dus half in beide steden. Hij heeft met vele grote namen gespeeld zoals Benny Golson, Sonny Fortune, Billy Hart. Het meest opzienbarende wapenfeit was zijn 9 jarige verbintenis met Rashied Ali (John Coltrane’s laaste drummer), met wie hij 4 CDs opnam en 9 jaar over de wereld toerde tot de drummer overleed in 2009. Creativiteit is kenmerkend voor de muziek van deze New Yorkse Nederlander. Zijn swingende grooves en unieke internationale ervaring staan garant voor een spannend concert voor het publiek en ook voor hemzelf!

Line up: Rob van Bavel (piano), Joris Teepe (bas)

Foto: Sander van der Heide


Was in Mascini
op zaterdag 18 feb 2023


 terug naar het actuele overzicht