Christian Doepke

Art & Improvisations

Theaterconcert, Muziek, Expo

In het theater laat Christian Doepke diapresentaties van zijn Artwork op een groot scherm zien en improviseert gelijktijdig op de piano, afgewisseld met zijn eigen composities. Het is de bedoeling dat toeschouwers in deze hectische tijden lekker achterover kunnen zitten en relaxen. Tegenwoordig zijn alle bioscoop-films, video's en commercials op tv hectisch en snel gesneden. De wens is dan ook om mensen in een ontspannen en inspirerende gemoedstoestand te brengen, zodat deze door kan werken in hun dagelijks leven. 

Aldus Christian:

Tekenen geeft mij rust en heeft een heilzame, therapeutische werking op mij. Deze eigen ervaring van rust en ontspanning wil ik graag doorgeven aan mijn publiek. In mijn improvisaties en eigen composities zal ik de sfeer van de ruimte en de energie van het publiek gebruiken om een geheel te creëren, waardoor kunst en muziek samensmelten. De een kijkt meer naar mijn tekenwerk, de ander luistert meer naar mijn muziek of droomt weg. Het publiek zal in ieder geval ruimschoots de tijd krijgen om de beelden te verwerken. Het hele concept ligt precies tussen een galeriebezoek en een concert in.

Over Christian Doepke:

Pianist, componist en beeldend kunstenaar Christian Doepke is geboren in München en woont en werkt sinds 2006 in Amsterdam. In de afgelopen 20 jaren werkte hij als pianist en toetsenist in jazz, fusion en latin ensembles. Naast veel live optredens, studio opnames en werk in tv- en theatershows zijn er ook drie cd’s onder zijn eigen naam verschenen. Zijn nieuwste cd 'Patience' featuring Bob Sheppard (Zennez Records) werd zeer positief ontvangen. 

(..) " Zijn composities verbinden lyrische, impressionistische klanken met jazz-elementen en creëren een homogene en eigen stijl, die de Europese en Amerikaanse muziekcultuur laten versmelten".

www.christiandoepke.com

foto: Unai Risueño


Was in Mascini
op donderdag 23 feb


 terug naar het actuele overzicht