I Took Your Name

White Wall, Silent Light

Singer-songwriter

Na een aantal EP's en bijdragen aan compilaties verscheen in oktober 2017 "White Wall, Silent Light", het eerste album van I Took Your Name. I Took Your Name is het alter ego van Chris van der Ploeg, voormalig gitarist van het Groningse audiotransparent. Op "White Wall, Silent Light" bezingt hij, zij het cryptisch, zijn liefde voor de natuur, drijft hij zijn eigen demonen uit en toont hij het leven als een nacht vol dromen waarvan je je bij het ontwaken nog slechts flarden herinnert. Toen Chris "White Wall, Silent Light" afrondde was het voor hem eigenlijk helemaal niet duidelijk waar de plaat nou eigenlijk over ging. Alsof hij een puzzel voor zichzelf had gecreëerd, of met z’n ogen dicht een nieuw wachtwoord had aangemaakt. De afgelopen jaren hadden zich in zijn leven wat veranderingen afgespeeld. Hij verliet zijn geliefde Groningen, maar kwam er nog vaak en leerde het eigenlijk beter kennen dan toen hij er woonde. Groningen, de thuisbasis van zijn oude band. Groningen, met zijn oude kerken met witte binnenmuren, het stille licht over het landschap. 
Dan zijn er de songs. “From a Dream”, met zijn fragmentarische tekst die verhaalt over Red Adair en de Ierse Zee, “The First Year”, een song over Pasen, "Lure", over vastzitten in een situatie. Langzaamaan werd duidelijk dat “White Wall, Silent Light” gaat over uit de droom geholpen worden, over beseffen,.en blijkt de plaat er uiteindelijk een over wederopstanding te zijn."
In 2021 verscheen op alle streamingdiensten het mini-album "Dales & Mighty Rivers" met daarop o.a. de singles "Half Speed", "Human" en "Talk = Cheap". 

https://www.itookyourname.com

Was in Mascini
op woensdag 15 feb


 terug naar het actuele overzicht