Ronald Snijders

Het grote voorwerk (werktitel): try-out nieuwe show 'Als mens'

Absurdistisch Cabaret


Zijn theatershows stonden altijd bol van de vrolijke, fictieve nonsens, maar wat als absurdist Ronald Snijders ineens persoonlijk wordt en gaat vertellen over zijn echte leven als mens? Dat wordt het uitgangspunt voor zijn nieuwe theaterprogramma 'Als mens'. 'Het Grote Voorwerk' is de werktitel van de eerste try-outs met materiaal voor deze nieuwe show. Persoonlijker? Zeker, maar waarschijnlijk zal hij toch ook weer voorlezen uit eigen werk, met taalgrappen strooien, vreemde liedjes zingen en over de randen van de logica heen banjeren. 

Ronald Snijders maakte eerder Verkeerde Benen, One Man Show, Welke Show, Groot Succes 2 en Een avond met mij. ‘Groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes’, oordeelde de Volkskrant eerder. ‘Krankzinnig grappig, ik heb me kapot gelachen’, schreef Theaterparadijs. ‘Grote Ronald is briljant’, kopte Theaterkrant. Zijn specialisme: absurdisme met veel taalgrappen, verpakt in geheel eigen opgewekt-verwarrende logica, en gebracht als halve terzijdes, liedjes, presentatieteksten, nieuwe woorden, voordracht en diashows.

Ronald Snijders schreef onder andere De Alfabetweter en De Schrikkelkalender en maakte samen met Pieter Jouke het televisietheaterprogramma De Staat van Verwarring. Regelmatig is hij te gast bij talkshows, met name als specialist op het gebied van absurdisme en taal. Nu speelt hij de allereerste try-outs van wat een nieuw programma moet worden.

www.normalemensen.nl

Foto: Bob Bronshoff

Was in Mascini
van woensdag 1 maa 2023
t/m woensdag 10 mei 2023


 terug naar het actuele overzicht