DE CONSTELLATIE &

Boban Braspenning

Comedy

Fijn om 's morgens al te weten dat je 's avonds gaat lachen..

DE CONSTELLATIE is een collectief bestaande uit 4 solisten en 1 duo. De net afgestudeerde jonge honden hebben elkaar gevonden tussen wal en schip (en in het adresboek van initiatiefnemer Thom Gerrits). Humor zal in al hun materiaal worden vergezeld door andere vormen van podiumkunsten, wat maakt dat het collectief garant staat voor een veelzijdige avond. Toegankelijk en gelaagd. Grappig en pijnlijk. Kwetsbaar en catchy. Of zoals ze zelf graag zeggen: Kunst met een kleine k en een groot gevoel.

Tijdens Comedy op Woensdag (elke 2e woensdag van de maand) komen de leden in doorwisselende samenstelling hun nieuwste vondsten loslaten op het publiek. Elke maand is het weer een verrassing: nieuwe grappen, nieuwe leden en niet te vergeten, een gastartiest. Vanavond met: Boban Braspenning

Thom Gerrits: Wat is het toch fijn om naar iemand te luisteren die het allemaal haarfijn doorheeft. Thom Gerrits is een persoon bij wie dat bij uitstek het geval is. Al als jong kindje bleek Thom de gave te hebben om zijn rol in de wereld te begrijpen. In de cabaretvoorstelling ‘Het Begaafde Kind’ neemt hij je mee in het leven dat hij perfect onder controle heeft.
Thom speelt al overal en nergens met zijn solovoorstelling, organiseert cabaretavonden en maakte in het verleden furore met zijn cabaretgroep Simpleton. Hij bereikte tevens de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2022.

Joran Welling:  Jorans voordeur zit op slot. Binnen dwaalt hij door een vaag melancholisch gevoel en zijn honderd overpeinzingen. Het liefste gaat hij niet naar buiten, want mensen zijn eng en de wereld overweldigend. Toch gaat zijn voordeur soms weer open. Met zijn gitaar en zijn gedachtenkronkels stapt hij het podium en bevrijdt zichzelf en het publiek met zijn grappen.
Zo doet hij een ultieme poging om zijn binnenwereld met ons te delen. Het is een merkwaardige poging, maar het is er een.
Joran studeerde in 2018 af aan de cabaretopleiding De Koningstheateracademie in Den Bosch. Sindsdien is hij met zijn scherpe optredens een graag geziene gast bij verschillende cabaretpodia.
 

Britt van Tooren: De maatschappij heeft honger naar donzige zielen. Volgens Britt wordt het tijd om zachtheid te vieren, want hardheid is er al genoeg. Met vunzige beats, catchy proza en hilarische herkenbaarheid ontleedt zij haar onvermogen in de voorstelling ‘Ik hoop dat deze titel je aanspreekt’. Trots en kwetsbaar tegelijk.
 Britt studeerde in 2020 cum laude af aan de opleiding Muziektheater aan het ArtEZ conservatorium. Ze speelde onder andere bij Theatergezelschap Bonte Hond en Stichting Theatergroep Kwatta. Momenteel toert zij met de finalisten-tournee van het Amsterdam Kleinkunst Festival langs theaters door het land.

Sebastiaan de Bie zoekt zich te pletter naar liefde, maar als je iets zoekt, vind je het meestal niet. Met zijn cynisme en absurdistische stijl gaat hij de eenzaamheid te lijf. In tragiek schuilt humor en in zwaarte schuilt lichtheid en zo sleept zijn voorstelling Looking for love je met zich mee. Tot we misschien wel ontdekken waar al ons zoeken nou voor dient.
In 2021 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Als acteur was hij te zien in verschillende theatervoorstellingen zoals Oresteia en de musical Hij Gelooft in Mij.


Foto Collectief: Josje van Stekelenburg  - Foto Boban: Merlijn Doomernik

Was in Mascini
op woensdag 11 jan 2023


 terug naar het actuele overzicht