Tiago Lageira trio

Intiem theaterconcert

Jazz

Tiago's muziek is onmiskenbaar beïnvloed door een levendige mix van cultureel erfgoed, van fado en traditionele Braziliaanse ritmes, vanwege zijn geboorteplaats in Portugal, tot het geluid van legendarische jazzpioniers, waarin hij zich verdiepte na zijn verhuizing naar Amsterdam.
Eenmaal in Amsterdam merkte een jonge Tiago dat hij niets te doen had. Toen kreeg hij een geschenk dat zijn toekomst zou veranderen, een gitaar. Een paar uur later bloedden zijn vingers van de willekeurige geluiden die hij speelde. Een jaar later begon hij gitaarlessen op een plaatselijke muziekschool, wat hem aanmoedigde om geleidelijk in de lokale jazzscene te duiken. Binnen een paar maanden stond hij al in het BIMhuis met de Young Talents Jazz Band.


Na zijn afstuderen aan het conservatorium en geïnspireerd door John Coltrane, Pat Martino, George Benson, João Bosco, Elis Regina en Pedro Jóia, stelde Tiago zichzelf op de proef door deel te nemen aan enkele van de grootste muziekcompetities in Europa van vandaag. Hij trad op op het North Sea Jazz Festival, was een van de finalisten van de Bucharest International Jazz Competition 2020 en won de UK Jazz Guitar!

Bezetting: Floris van Elderen - Drums
Matheus Nicolaiewsky - Bass
Tiago Lageira - Guitar

Was in Mascini
op vrijdag 20 jan 2023


 terug naar het actuele overzicht