Luca's Lab #05

Luca Warmer + Jetse de Jong

Jazz, Kleinkunst, Muziek en Verhalen

Luca Warmer + Jetse de Jong
 
Men zegt dat pianist Jetse de Jong op jonge leeftijd in een grote pot met New Orleans gumbo viel. Na eruit geklommen te zijn, is hij niet meer gestopt met piano spelen... In werkelijkheid besloot hij pianist te worden na het horen van Fats Domino. Zijn levenslange obsessie voor blues, jazz en gospel muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten komt naar voren in zowel zijn eigen werk als odes aan Dr. John, Ray Charles en Billy Preston.
Zowel tijdens als na zijn studie aan de conservatoria van Arnhem en Amsterdam toerde hij met verschillende projecten in Europa, Estland, Finland en Nieuw-Zeeland en New York. Als veelgevraagd sessiemuzikant nam hij albums op en trad op met artiesten als Sven Ratzke, Michelle David, Eric Vloeimans, Laura Fygi, Kris Berry en Jim van der Zee.
In december 2022 werd zijn droom werkelijkheid: een muzikale pelgrimstocht naar New Orleans! Boordevol nieuwe ervaringen en inspiratie van zijn drie-wekelijkse avontuur zal hij februari het podium betreden met Luca Warmer.
 
www.callmejetse.nl

Luca's Lab is het gloednieuwe project van stemkunstenaar Luca Warmer. Elke eerste donderdag van de maand zal zij klinken op de Zeedijk. Een serie optredens waarin Luca haar inspiratie haalt uit ontmoetingen met gevestigde musici en kunstenaars en via deze weg opzoek gaat naar haar eigen geluid, haar ware aard. Geen idee waar ze uit gaat komen, maar in Luca’s Lab zal het borrelen van de creativiteit.

Luca Warmer (28) is afgestudeerd aan het conservatorium en maakte een vliegende start. Ze won twee muziekprijzen waaronder de Mingus Prijs in 2021 en is actief in allerlei klinkende projecten; klassiek, jazz, experimenteel, wereldmuziek, poëzie en theater. Ze kan niet kiezen en dat hoeft ook niet, want het podium is haar natuurlijke leefomgeving. Ze toert door het land met o.a. haar theaterconcert ‘Appelstroop met Tranen’ en heeft vanaf oktober 2022 tot en met juni 2023 een vaste plek in Theater Mascini.

https://www.facebook.com/lucawarmermusic

Foto van Luca: Patrick Post.  Foto van Jetse: Matty Maas


Was in Mascini
op donderdag 2 feb


 terug naar het actuele overzicht