Yannic Forster Trio

Intiem theaterconcert

Jazz, Wereldmuziek

“In Nederland nauwelijks te horen traditionele ritmes uit het Midden-Oosten hebben mij geïnspireerd om nieuwe composities te schrijven.”

De Duitse pianist en bandleider Yannic Forster heeft zich de afgelopen tijd verdiept in muziek uit Midden-Oosten. Zijn melodieuze composities getuigen van toewijding voor het detail, zodat de luisteraar op een muzikale reis vol met kleine verrassingen wordt meegenomen. Geïnspireerd door artiesten zoals Avishai Cohen, Franz von Chossy en Oliver Messiaen slaat hij een muzikale brug tussen het vele eeuwen oude Oosten en het hedendaagse Westen.

Het geheim van het trio is de interactie tussen de bandleden. Drummer Damian de Muijnck en contrabassist Jeroen den Daas bouwen hun ritmes met en op elkaar. Zo ontstaan verweven structuren als basis voor de zingende melodie.
Het trio was te horen op Make it Jazz Tilburg, Tivoli Vredenburg en het UJazz Festival in Utrecht. De single ‘Driving over the Bridge You’re Living Under’ brachten zij februari 2020 uit. Op dit moment werken zij samen met een strijkkwartet en Talent Award winner Bram van de Glind aan de nieuwe EP ‘From East to West’.

Foto: Aad van Vliet

Was in Mascini
op donderdag 23 maa 2023


 terug naar het actuele overzicht