DE CONSTELLATIE &

Maria Kraaijkamp

Comedy, Cabaret

Fijn om 's morgens al te weten dat je 's avonds gaat lachen..

DE CONSTELLATIE is een collectief bestaande uit 4 solisten en 1 duo: Thom Gerrits, Joran Welling, Sebastiaan de Bie, Britt van Tooren en duo De Vriendelijke Stiefvaders

Humor zal in al hun materiaal worden vergezeld door andere vormen van podiumkunsten, wat maakt dat het collectief garant staat voor een veelzijdige avond. Toegankelijk en gelaagd. Grappig en pijnlijk. Kwetsbaar en catchy. Of zoals ze zelf graag zeggen: Kunst met een kleine k en een groot gevoel.

Iedere 2e woensdag van de maand komen de leden in doorwisselende samenstelling hun nieuwste vondsten loslaten op het publiek. Elke maand is het weer een verrassing: nieuwe grappen, nieuwe leden en niet te vergeten, een gastartiest. Vanavond: Maria Kraaijkamp:

Maria Kraaijkamp (1983) ziet het sinds kleins af aan al somber in. Ze is het zonsverduisteringetje in huis, maar maakt er gelukkig wel muziek bij.
In 2019 begon zij met cabaret en belandde vrijwel direct in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival met haar eerste voorstelling ‘Alles onder controle’. De vakjury schreef:  ‘Maria staat met haar nummers en droogkomische tussenteksten in de traditie van Hans Dorrestijn en Katinka Polderman. Maar ze weet er een eigen draai aan te geven.’
Inmiddels is er een tweede voorstelling. ‘Meh.’ waarmee zij in 2022 de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival behaalde.


 


Foto: Josje van Stekelenburg  

Was in Mascini
op woensdag 8 maa


 terug naar het actuele overzicht