Luca's Lab #06

Luca Warmer + Indra Diallo

Jazz, Kleinkunst, Muziek en Verhalen, Muzikaal onderzoek


Luca's Lab #06 The power of women and West-African music
Met harpist Indra Diallo als gastmuzikant en voorafgenomen interview met saxofonist Tineke Postma

Luca's Lab is het gloednieuwe project van stemkunstenaar Luca Warmer. Elke eerste donderdag van de maand zal zij klinken op de Zeedijk. Een serie optredens waarin Luca haar inspiratie haalt uit ontmoetingen met gevestigde musici en kunstenaars en via deze weg opzoek gaat naar haar eigen geluid, haar ware aard. Geen idee waar ze uit gaat komen, maar in Luca’s Lab zal het borrelen van de creativiteit.

Luca Warmer (29) is afgestudeerd aan het conservatorium en maakte een vliegende start. Ze won twee muziekprijzen waaronder de Mingus Prijs in 2021 en is actief in allerlei klinkende projecten; klassiek, jazz, experimenteel, wereldmuziek, poëzie en theater. Ze kan niet kiezen en dat hoeft ook niet, want het podium is haar natuurlijke leefomgeving. Ze toert door het land met o.a. haar theaterconcert ‘Appelstroop met Tranen’ en heeft vanaf oktober 2022 tot en met juni 2023 een vaste plek in Theater Mascini.


 
Indra Diallo is harpist en therapeutisch harp speler met een missie.
 
''Mijn intentie is om samen en voor mensen te spelen, energie te voelen en daarmee te improviseren op basis van klassieke klanken en eigen stukken. De klassieke klanken voeren je mee. Iedereen is dirigent van zijn eigen leven en door mijn muziek te spelen wil ik een bijdrage leveren aan dat iedereen zijn eigen muziek gaat spelen.'
 
Als kind, opgegroeid bij Nederlandse ouders kwam Indra al vroeg in contact met klassieke muziek. Maar deze wereld sprak haar vrije geest en de wil om te improviseren niet aan. Wel bracht het een liefde voor rustige klanken voort. Na een reis naar Senegal, op zoek naar haar roots, is Indra in de ritmes van West-Afrika gedoken en brengt ze beide componenten samen in haar muziek. Deze reis heeft geleid tot een nog grotere fascinatie voor iedere, en volgens haar dan ook, krachtige vrouw. Naast Alice Coltrane is dit een inspiratiebron voor haar muziek.


www.lucawarmer.nl

Foto van Luca: Patrick Post.  Foto van 


Was in Mascini
op donderdag 2 maa


 terug naar het actuele overzicht