Remco van de Weerdt

Zoete pijn

Kleinkunst

LUISTERLIEDJES OVER DE VEELZIJDIGE LIEFDE
Remco van de Weerdt (1976) werkt gestaag aan zijn muzikale carrière. Op zaterdag 3 december bracht hij het album Zoete Pijn uit. Daarop staan tien nieuwe Nederlandstalige luisterliedjes. Daarin bezingt Remco de liefde in al haar facetten.
De liefde is vaker dan eens onderwerp in de kleinkunst en Nederpop. Zanger Remco van de Weerdt doet er nog een schepje bovenop. Zijn album Zoete Pijn belicht de mierzoete én de minder florissante kanten van de liefde. Remco: “De liefde kan je hart in vuur en vlam zetten, maar zij kan je hart ook breken. En alles zeker weten en twijfelen, wisselen elkaar nogal eens af. Ik wilde al die facetten van de liefde bezingen. Het resultaat is een verrassend afwisselend album, waar ik super trots op ben.”

Alle teksten van Remco’s nieuwe liedjes zijn geschreven door zijn goede vriend, tekstdichter Daan Bartels. Daan schreef eerder teksten voor Sjors van der Panne en bracht ook zelf liedjes uit. Zijn liedteksten zijn dichterlijk en helder en vertellen in dit geval precies het verhaal dat Remco wil vertellen. De teksten zijn op muziek gezet door Maurice Couvée, Ton Snijders, Michelle Courtens en Hubert-Jan Horrocks. Michelle is tevens Remco’s zangcoach en zingt op meerdere liedjes met Remco mee.
De nieuwe, eigen liedjes van het album wisselt Remco tijdens zijn nieuwe voorstelling af met bekendere nummers, die natuurlijk ook over de liefde gaan. Zo brengt Remco een liefdevol, hoopvol en positief programma.
Remco was eerder al te gast in het Mascini Theater met zijn voorstelling ‘De Jongen(s) Uit Het Zuiden’ en ‘Verhalen van Lief en Leed’. 


Meer info over Remco is te vinden op www.remcozingt.nl
 

Was in Mascini
op zaterdag 27 mei 2023


 terug naar het actuele overzicht