Flip Noorman

Moordballades

Muziek en Verhalen, Kleinkunst

1 Avond - 2 Voorstellingen

Vanachter de beslagen ruiten van verweerde havenkroeg ‘Het Bloedvergiet’ klinkt muziek, altijd livemuziek. Muzikanten en andersoortig schuim uit alle windstreken strijken neer in deze pleisterplaats en laten hun instrumenten spreken. Elke dag klinkt er nieuw ratjetoe-ensemble. Elke ziel is welkom, alles mag gespeeld worden.. Althans, er is één regel; in elk lied moet iemand sterven. Het liefst met voorbedachte rade.. 

Flip Noorman leidt een sessie samen met zijn gelegenheidsformatie De Moordmannen waarbij naast vaste compagnon Vera van der Bie, (viool/zang) ook leden van het Amsterdams Andalusisch Orkest: Mehmet Polat (ud) en Alper Kekeç (percussie) aansluiten. Zij brengen samen een gruwelijk hilarische set van zelfgeschreven moordballades afgewisseld met hier een daar een traditioneel volkslied met dezelfde thematiek. 

Verwacht een voorstelling vol krankzinnige meezingers, kroeggevechten, karakters die het recht in eigen handen nemen, slaapwandelaars en een 100-jarige die zijn dementerende vrouw een kussen op het hoofd drukt. Een rauwe avond vol gewelddadige dood die van levensvreugde uit elkaar spat. 

Credits
Muziek door Flip Noorman & gelegenheidsformatie De Moordmannen, bestaande uit vaste compagnon Vera van der Bie, (viool/zang) en leden van het Amsterdams Andalusisch Orkest: Mehmet Polat (ud) en Alper Kekeç (percussie). 
Coproductie: O-Festival, Amsterdams Andalusisch Orkest, Amsterdams Kleinkunst Festival en Werkplaats Walhalla.

Foto: Hans de Kort

Duur voorstelling: 70 minuten

Was in Mascini
op vrijdag 9 jun 2023


 terug naar het actuele overzicht