DE CONSTELLATIE & A'dams nachtburgemeester:

Freek Wallagh

Comedy, Cabaret

Fijn om 's morgens al te weten dat je 's avonds gaat lachen..

DE CONSTELLATIE is een collectief bestaande uit 4 solisten en 1 duo: Thom Gerrits, Joran Welling, Sebastiaan de Bie, Britt van Tooren en duo De Vriendelijke Stiefvaders

Humor zal in al hun materiaal worden vergezeld door andere vormen van podiumkunsten, wat maakt dat het collectief garant staat voor een veelzijdige avond. Toegankelijk en gelaagd. Grappig en pijnlijk. Kwetsbaar en catchy. Of zoals ze zelf graag zeggen: Kunst met een kleine k en een groot gevoel.

Iedere 2e woensdag van de maand komen de leden in doorwisselende samenstelling hun nieuwste vondsten loslaten op het publiek. Elke maand is het weer een verrassing: nieuwe grappen, nieuwe leden en niet te vergeten, een gastartiest:

Freek Wallagh is dichter, schilder, politicoloog en activist. Als Amsterdammer in hart en nieren probeert hij de stad te vieren die hem gevormd heeft, en te waarschuwen voor de gevaren van gentrificatie, haat en preutsheid. Sinds maart is hij verkozen tot nachtburgemeester van Amsterdam, met als taak de verschillende nachtgemeenschappen te vertegenwoordigen.


Foto collectief: Josje van Stekelenburg  

Was in Mascini
op woensdag 14 jun 2023


 terug naar het actuele overzicht