Anne Chris

Together - Album Presentatie

Jazz, Muziek en Verhalen

Bezetting: Anne Chris-zang, Daan Herweg-piano, Maurice Rugebregt-gitaar, Kasper Kalf-bas, Efraïm Schulz Wackerbarth-drums & special guest René van Beeck-bügel.
 
Anne Chris heeft haar vijfde album een veelbetekenende titel gegeven: Together. Dit staat allereerst voor het gevoel dat ze had tijdens het maken van het album, alles viel samen en op zijn plek. Met haar jazzy, intieme songs heeft ze een manier gevonden om de verschillende relaties die een mens kan hebben in muziek te vatten. Het staat ook voor het samen schrijven met verschillende musici: gitaristen Maurice Rugebregt en Ton Mulders, basgitarist Peter Bergman en last but not least, haar vader. Aan de drie covers op het album kun je Anne Chris’ veelzijdigheid herkennen: Endless Stars van jazz-pianist Fred Hersch, She loves me 4 me van Prince en The real thing van Stevie Wonder.
 
Over Anne Chris
Vlak na haar afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam (2003) werd zangeres Anne Chris gevraagd om op te treden tijdens het North Sea Jazz Festival. Hierdoor kwam haar carrière meteen in een stroomversnelling en volgden optredens op gerenommeerde podia als het Bimhuis, Carré en het Concertgebouw.
Anne Chris bracht vier albums met eigen repertoire uit waarop een mix van invloeden uit de jazz, soul en latin te horen is: ‘Tomorrow is today’ (2004), ‘Play for now ‘ (2010), ‘Just Kissed the Sun’ (2014) en ‘Flowing Freely’ (2019).
Als uitstapje nam ze in 2013 een Nederlandstalig kinder album op (‘Vogeltje Zing Maar’). Haar vader (gitarist/componist Peter Dekker) schreef deze liedjes voor Anne toen zij nog een kleuter was, en speelde ook mee op deze cd.
De afgelopen jaren tourde ze niet alleen in Europa (België, Italië, Duitsland) maar ook ver daarbuiten (Marokko, Turkije, Thailand, India). Als gastvocalist trad ze een aantal malen op bij de theatershow ‘Schreeuwstorm’ van Youp van ’t Hek, en ze zong bij het Malando Orkest (tour in China) en het European Jazz Quintet (tour in Engeland).
Recensie Cultuurpodium over ‘Flowing Freely’:
“Het album is werkelijk een feest om te beluisteren, niet alleen vanwege die heerlijke stem van Anne Chris, helder, altijd perfect verstaanbaar en ijzersterk in de ritmewisselingen en toonomzettingen. Maar ook door de sterke begeleiding.”
“…..op dit album hoor je één sterk opererende formatie, die een heerlijk muzikaal tapijt onder de vocalen van Anne leggen. Opvallend is dat de twee covers die ze op dit album laat horen kwalitatief niet minder zijn dan haar eigen materiaal. “

foto: Carla Schoo
 

Was in Mascini
op zaterdag 15 jul 2023


 terug naar het actuele overzicht