Molthoff & Marijt

Virtuoos en Verrassend Theater-Concert

Klassiek, Filmmuziek

Romantische klassieke, Joodse, Roemeense, Hongaarse en beroemde filmmuziek-thema’s volgen elkaar vloeiend op in dit bijzondere theaterconcert.  Uit de grote hoeveelheid repertoire verzamelde Micha zijn lievelingsstukken. Werken van Brahms, Dvořák, Morricone, Piazzolla, Szerban en Williams zullen ten gehore worden gebracht, naast thema’s als Mayn Yiddishe Mame en Aan de Amsterdamse Grachten.

Micha Molthoff (1968) is violist en solist. Hij ontwikkelde zich in de afgelopen jaren tot een zeer veelzijdig musicus en trad op met Herman van Veen, Jaap van Zweden, Van Dik Hout, Ute Lemper, Toon Hermans, Orkater, Het Koninklijk Concertgebouworkest, Quinteto Zárate en vele andere. Micha speelde op talloze beroemde podia in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Azië. Vanaf 1990 werd hij gecoached door Daniel van Zweden, wat resulteerde in de oprichting van het Micha Molthoff Ensemble en enkele jaren later het viool-piano duo, tot voor kort actief. 

https://www.michamolthoff.com/

foto: Marco Bakker en bewerkt door Carlo Feld.

Vera Marijt is een nederlandse pianist en componist in de jazz en theater scene. Ze nam in Montréal, Canada, haar debuutalbum Insight out op en tourde met haar jazz trio de halve wereld rond, waaronder in Canada, Mexico, Frankrijk, Zwitserland en Nederland.
Vera speelde met onder andere Arjen Lubach, Kovacs, Paul de Munnik, Roel van Velzen, Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Thomas Acda, Maria Fiselier, Anne-Fay Kops en Marjolijn van Kooten.

https://veramarijt.com

foto Vera: foto Petra Beckers

Was in Mascini
van zondag 10 sep 2023
t/m zondag 18 feb


 terug naar het actuele overzicht