Lotte Velvet

Dystopisch cabaret

Genre: Cabaret

In ‘Ondergrond’ verbreekt Lotte haar relatie met de wereld. Door middel van liedjes, spoken word en personages geeft zij een stem aan mensen die ook worstelen met de wereld en controle proberen te houden over de huidige veranderende omstandigheden.

Coach: Joost van Hezik

Muziekproductie i.s.m.: Lucas Thijs

Lotte Velvet (1984) is een Nederlandse kleinkunstenares, dichteres en songwriter. In 2020 won ze het Amsterdams Kleinkunst Festival. Naast haar podiumcarrière is Velvet forensisch psycholoog.

Velvet liet aan het begin van haar carrière al zien dat ze zowel een geboren schrijfster als muzikante is. Ze trad op met verschillende bandjes, waar ze zowel viool, toetsen en gitaar speelde. Daarnaast stond ze met regelmaat op een podium als sneldichter en schreef ze actuele liedjes voor het programma Andermans veren. Hiervoor liet ze zich inspireren door haar eigen idolen als Andy Warhol, Patty Smith en Kate Tempest.

Lotte Velvet in het theater

Naast dichten en musiceren heeft Velvet ook de kleinkunst onder de knie. Ze is onderdeel van het cabaretcollectief CabaRot en won in 2020 de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar prijswinnende programma Ondergrond breidde ze uit tot een avondvullende voorstelling, waarmee ze in het theaterseizoen 2021-2022 door het land trekt.

Volgens Velvet is dit nog slechts het begin van haar carrière: haar ultieme doel is de oudejaarsconference in 2030!

Was in Mascini
op zondag 5 sep 2021


 terug naar het actuele overzicht