Wouter Planteijdt

Bullhorn - Ending (try-out)

Pop, Singer-songwriter, Theaterconcert

Planteijdt: ‘Een song bestaat meestal uit een intro, coupletten, refreinen, soms een brug en soms een outro, ook wel ending genoemd. De outro kan een beloning voor het voltooien van de song zijn, als een kers op de taart. En soms heb je gewoon geen zin om te stoppen en sla je al improviserend de weg naar een nieuw muziekstuk in. Dàt is wat ik in de rock & roll al mijn hele leven doe en aan de hand van songs en verhalen over ending (of beginning) in deze nieuwe voorstelling wil vieren’.

Met Gerco Aerts op de contrabas en Mischa Porte op de drums zal dat met recht een viering worden.

Na ‘Bullhorn’ en ‘Bullhorn - The Prequel’ zet Wouter Planteijdt met ‘Bullhorn - Ending’ de theater-solo ervaringen op een rij- tje: ‘Met gepaste trots terugkijkend is er één facet van optreden dat ik zou willen toevoegen, namelijk improvisatie. Omdat een song vaak een brug naar een volgend verhaal is, ben je geneigd het outro van de song kort en bondig te houden; Stick to the plan en volg de geconstrueerde spanningsboog’.

‘Bullhorn - Ending’, is een ode aan de outro.

‘Om de vrijheid te creëren het moment boven de structuur te laten prevaleren en iedere voorstelling tot een unieke gebeurtenis te maken.’

Foto: Roy Becker

Was in Mascini
op zaterdag 27 jan


 terug naar het actuele overzicht