DUBBELOP

Marjolein Fokkema & Jeninke de Jong - de Toestand

Cabaret, muzikaal cabaret

Marjolein Fokkema: Ik Blijf Wel Mens

Word je ook zo gestoord van apps, QR codes en chatbots?! Of kun je er juist geen genoeg van krijgen? De digitalisering dendert ons leven binnen. Wat moeten we daar nu mee aan? Marjolein maakt de balans op en besluit het rigoureus aan te pakken. Of dat nu wel zo'n goed idee is, mag u zelf bepalen!

Marjolein Fokkema speelt vlijmscherpe liedjes en absurde scènes. Ze is wetenschapper in statistiek en kunstmatige intelligentie, schrijft liedjes voor Andermans Veren (NPO Radio 5) en stond in 2018 in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival.


Jeninke de Jong: Wij van De Toestand maken elektronische hiphop, triphop, dubreggae en downtempo songs met Nederlandse teksten, vette beats en knapperige
koortjes. De Toestand van de Liefde is ons eerste theaterprogramma. Als je niet veel over de liefde weet, hoef je je bij ons niet te schamen want wij weten ook niets en daar vertellen we alles over!

In De Toestand van de Liefde luister je naar spoken word op betoverende elektronische soundscapes, afgewisseld met liedjes die het lastig maken om stil te blijven zitten. Tekst en zang komen van theatermaker Jeninke de Jong, beats en samples van producer & drummer Gerrie Spaansen, piano door Leo Bouwmeester en bas door Florean Kruijswijk Jansen.

www.jeninkedejong.nl/detoestand




Was in Mascini
op donderdag 21 maa


 terug naar het actuele overzicht