Close to you - tribute Burt Bacharach

Mats Lodenstijn (zang) en Neil Foreman (toetsen). 

Jazz, Theaterconcert


Close To You, I Say A Little Prayer, The Look Of Love... deze klassiekers van de grote componist Burt Bacharach staan in ieders muzikale geheugen gegrift. Zijn repertoire werd gezongen door grootheden als Dionne Warwick, Aretha Franklin, maar ook Ronan Keating en onze eigen Trijntje Oosterhuis. Afgelopen februari is deze componist ons helaas ontvallen. Daarom besloot zanger Mats Lodenstijn om een ode aan hem te brengen!

Mats werd als puber al gegrepen door de prachtige songs, een opvallende muzieksmaak voor een jongen van 15. Ook tijdens zijn studie aan het Conservatorium in Tilburg is deze muziek steeds een inspiratiebron geweest.

Mats: “De nummers van Bacharach mogen niet vergeten worden en daarom willen wij als jonge muzikanten anderen ermee inspireren. Hij stond bekend om zijn fluweelzachte popsong, maar er zit zoveel in! Jazz, klassiek en rock invloeden hoor je erin terug, unieke melodieën en ritmes. We gaan zijn muziek weer relevant maken en naar het nu brengen. Een jong eerbetoon aan deze oude meester!”

Natuurlijk komen alle bekende nummers voorbij, maar ook zijn onbekendere liedjes worden niet overgeslagen.

***** Met een gastoptreden van zangeres Koosje (foto)

Bezetting: Mats Lodenstijn (zang), Neil Foreman (toetsen), Frank Wintermans (drums) en Bente Jasmijn (bas) 

Fotografie Website Facebook Instagram Foto’s VideoFee van Lavieren

https://facebook.com/closetoburt

https://instagram.com/closetoburt 

https://youtu.be/L91eT9CScco

Was in Mascini
op vrijdag 1 sep 2023


 terug naar het actuele overzicht