Marie-José van den Berg

Theaterconcert

Singer-songwriter

Singer/Songwriter Marie-José van den Berg is een verhalen vertelster.
Verhalen over mensen en hun dromen en verlangens.
Ze vermaakt bestaande liedjes tot ze als gegoten zitten en voor haar geschreven lijken. Maar ook met haar eigen liedjes heeft ze de finale van de Grote Prijs van Nederland behaald.
Haar carrière ging van start bij het Conservatorium in Hilversum waar ze afstudeerde met een 9. Al gauw volgde de 2e prijs, bij het Nederlands Jazz Vocalisten concours.
Na jaren spelen met eigen bands, de Bob Color, Ruth Jacott en een hitje te hebben gehad met de leader van tv-serie Rozengeur en Wodkalime, Nothing lasts forever is ze nu uitgerijpt tot een volwassen zangeres.
 
Vanavond speelt ze in intieme setting met meestermuzikanten, pianist Karel Boehlee en bassist Theo de Jong.
 
Karel Boehlee is een leidse pianist en componist. Hij bracht zijn debuutalbum uit met zijn trio in 1984. Met bassist Frans van der Hoeven en drummer Roy Dackus vormde hij vervolgens het European Jazz Trio. Zijn eerste platen, die tussen 1988 en 1992 werden gemaakt, waren meteen een succes, vooral in Japan.  
Later kwamen opnames met het Karel Boehlee Trio met Hein van de Geyn en Hans van Oosterhout, voor een japans label Pony Canyon.
Hij heeft opnames gemaakt met o.a. Philip Catherine, Jesse van Ruller, Toon Roos, Gino Vannelli, Peter Erskine en Fay Claassen.
Verder was Boehlee 15 jaar onderdeel van de band van Toots Thielemans, the European Quartet.
De composities, improvisaties en het spel van Boehlee hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld en verdiept. 
Als constante factor wordt zijn eigen geluid geroemd: "Karels' geluid is uniek en raakt het centrum waar muziek de ziel binnenkomt" (Hein van de Geijn).
 
Als allround basgitarist heeft Theo de Jong samengewerkt met beroemde nationale en internationale artiesten als Toots Thielemans, Trijntje Oosterhuis, Batida, Ekseption, Ilse DeLange, Gino Vannelli, Kaz Lux, Maurane, Philip Catherine, Dado Moroni, Dee Dee Bridgewater. Momenteel speelt hij bij de bands 3HandsClapping, Peter Hertmans Quartet, Anne Wolf Trio en Karel Boehlee Trio. Hij bespeelt de basgitaar met en zonder fretten en de akoestische basgitaar.
Sinds 1985 is hij docent basgitaar en ensembles aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Daarnaast geeft hij geregeld workshops en masterclasses door heel Europa.

Was in Mascini
op zaterdag 4 nov 2023


 terug naar het actuele overzicht