Luca Warmer

OH MY JAZZ

Theaterconcert

Stemkunstenaar Luca Warmer brengt een ode aan de grote jazzzangeressen door hun verhaal te vertellen met de ogen van nu. Denk Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Billie Holliday, Dinah Washington en Nina Simone. Luca wil verhalen oprakelen over hun levens, de tragiek daarvan en over de lokroep die zij in hun stemmen hoorde om zelf jazz te gaan zingen. Welke rol hebben zij gehad bij het tot stand brengen van jazzmuziek? Wat is hún verhaal?

Naast verfijnde jazzmelodieën, meeslepende blues en hemelse gospels, horen we stemkunst, gedichten en maatschappijkritische vragen. Wat is er in 100 jaar jazz nu eigenlijk veranderd? ‘Oh My Jazz’ vormt poëtisch muziektheater over dromen najagen, van betekenis willen zijn en onbekende verhalen uit de geschiedenis van de jazz.

Zelf zegt ze het zo: ‘Al toen ik in de wieg lag, was ik omringd door de klanken van jazz. Zo te kunnen zingen als Mahalia Jackson, Carmen McRae en Rachelle Ferrell, zo vrij en zo bezield, dat leek mij het ultieme geluk. Ik heb mezelf afgevraagd: wie ben ik om dit verhaal als witte vrouw te vertellen? Muziek heeft maling aan de scheidslijnen tussen kleuren, klassen, leeftijd en gender. Muziek verdeelt niet en oordeelt niet, muziek verbindt. De vrouwen uit de jazz zijn een onmisbare sleutel tot verbintenis.’

Met lof afgestudeerd aan de Jazz afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag toert Luca door het land met haar eigen producties. In 2021 won ze de Mingus prijs (Conservatorium Talent Award). Na haar prachtige debuutvoorstelling ‘Appelstroop met tranen’ is haar nieuwste voorstelling een uitgelezen kans om dichterbij jazzmuziek te komen en de vrouwen die daarin een belangrijke rol hebben gespeeld. Let’s s(w)ing!  Foto: Bo Heijnen

Luca Warmer: zang, tekst, muziek en concept
Sebastiaan van Bavel: piano
Tomek van Leeuwen: contrabas
Marcel Visbeen: regie-adviezen

www.lucawarmer.nl

Quotes:

Wat een genot: Luca en haar fantastische musici! Oorspronkelijkheid wint altijd. – Jane van Assenderp (programmeur Theater Mascini)

Verrassend en ontroerend. – Juryrapport CTA

Your vocal abilities are ridiculous. Your expressions through music are far beyond the NL. I’m a fan. – Michelle David (zangeres van Michelle David and The True Tones)


Duur voorstelling: 80 minuten

Was in Mascini
op zaterdag 23 maa


 terug naar het actuele overzicht