Filomena Croce & Tiago Lageira

Journey to Latin America

Latijns-Amerikaans

Ga mee op een betoverende muzikale expeditie met Journey to Latin America, een concert dat de gepassioneerde ritmes en boeiende verhalen van Mexico, Brazilië en Argentinië onthult, allemaal ingewikkeld met elkaar verweven door de synergie van de stem van zangeres Filomena Croce en de gitaar van Tiago Lageira.

Dompel jezelf onder in de pittige melodieën van Mexicaanse volkstradities, de pulserende energie van Brazilië en de dramatische en emotionele klanken van Argentinië en ga met ons mee voor een avond vol poëtische verhalen en melodieuze schoonheid die grenzen overstijgt en je uitnodigt om te genieten het rijke weefsel van Latijns-Amerikaanse muziek.


Bio's

Tiago Lageira, een Portugese gitarist die op 15-jarige leeftijd naar Amsterdam verhuisde, heeft zowel in Nederland als Portugal nationale bekendheid verworven na het winnen van de Nederlandse tv-wedstrijd We Want More als onderdeel van het duo FADOpelos2, waarmee hij een nieuwe versie van Fado aan het publiek bracht. Na zijn afstuderen aan het conservatorium in Tilburg, NL, trad hij op op het North Sea Jazz Festival, was een van de finalisten van de Bucharest International Jazz Competition 2020 en won de UK Jazz Guitar Competition in 2020. Hij speelde op live tv met de veelgeprezen Fado zangeres Mariza, en heeft verschillende albums en EP's uitgebracht, waaronder "Mare' Noturna" met het Tiago Lageira Trio met de giganten Kiko Freitas op drums en Matheus Nicolaiewsky op bas.

Filomena Croce, afgestudeerd Master of Music in Jazz & Pop Voice aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle, Nederland, treedt op op enkele van de belangrijkste festivals ter wereld. Haar orkestrale uitvoering van de Symphony of Unity op Tomorrowland België, meerdere jaren op rij verkozen tot World’s N 1 Festival, werd door miljoenen mensen bekeken.
In 2019 trad ze op met Grammy Award-winnaar Metropole Orkest in de Ziggo Dome Arena in Amsterdam voor de show "Our Story - viering van 15 jaar Tomorrowland" met DJ's Armin van Buuren, Steve Aoki, Afrojack, Tiesto voor een publiek van 17.000 mensen elke avond.
Filomena maakte ook deel uit van de Orphy Robinson’s Virtual Jazz Club Band voor de 2020-editie van het London Jazz Festival, winnaar van de JazzFM Innovation Award in oktober 2021. Haar eerste album Love Will Come Back is uitgebracht in april 2022, en
in februari 2023 heeft ze het nummer Renaissance uitgebracht, opgenomen in Toronto, Canada, en geproduceerd door de bekroonde producer Roy Hamilton III, die eerder samenwerkte met Britney Spears, Michael Jackson en NSYNC.


kaarten € 17,50

vr 29 maart – 20:30 uur

Aantal kaarten:


 terug naar het actuele overzicht