Blue Dog

Songs of the Anthropocene III

Singer-songwriter

Laat je raken door de muziek van Blue Dog, en volg zijn weg door vreugde, rouw en overpeinzingen naar de conclusie dat het de moeite waard is om door te zetten. Deze unieke artiest uit Amsterdam zingt prachtige, aangrijpende en soms doldwaze teksten over deze verwarrende tijd. Daarbij begeleidt hij zichzelf op de piano met composities vol melodie, harmonie en bezieling, en soms ook gewoon een polka.


Al bijna tien jaar schrijft Blue Dog met passie en humor over hoe de mensen met elkaar en de planeet omgaan. Wat ooit begon als zelftherapie om het 'antropoceen' (het tijdperk van de mensheid) in woord en muziek te vangen, heeft inmiddels geleid tot meer dan 40 songs en 3 albums. Daarbij zitten meezingers zoals Roast Together, en de vlijmscherpe rap Water Uit de Kraan. Er is ook nieuw repertoire van zijn laatste album Songs of the Anthropocene III, met onder meer het meeslepende We Sterven Uit over klimaatverandering, en Ri Chun Hee over de verlokkingen van (en het verzet tegen) fascistisch gedachtengoed.


Blue Dog speelt vaak op manifestaties van XR, waar geregeld zijn protestliederen klinken, en in de underground kleinkunst-scene van de Randstad. Kijk op bluedog.amsterdam voor meer informatie over deze artiest.kaarten € 15,00

do 14 maart – 20:30 uur

Aantal kaarten:


 terug naar het actuele overzicht