Jim van de Klundert & Olivier van Niekerk

theaterconcert

Theaterconcert

‘In deze muzikale ontmoeting spelen jazzgitaristen Olivier van Niekerk en Jim van de Klundert een concert vol eigen composities geïnspireerd op hun gitaarhelden Pat Metheny, John Scofield en Jim Hall. 

 

Volg onderstaande links voor een muzikale impressie:

Jim - Debuutalbum ‘Ease’

https://open.spotify.com/album/6JquxJG8T13Tf4J6vDS9AK?si=5aRNTV7WSUiJYFqbs1MPxQ

Olivier - Debuut EP ‘Home’

https://open.spotify.com/album/6oDKnLo75c8ZO5aZf9CCeJ?si=WAU9TULfR8-UgqRdZfI9sg

 

Olivier

Olivier is een Nederlandse componist en jazzgitarist, wonend in Amsterdam. Geboren (2002) en getogen in Den Haag, vond hij zijn passie voor muziek op jonge leeftijd. Na een fase waarin hij rockster wilde worden, ontdekte hij jazzmuziek en dat veranderde de koers van zijn muzikale interesse. Na de middelbare school te hebben afgerond aan de School voor jong Talent (Koninklijk Conservatorium Den Haag) begon Olivier in 2019 met zijn bachelor op het conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde daar bij Maarten van de Grinten, Jesse van Ruller en Reinier Baas. Ook ging hij voor een half jaar naar het Parijse conservatorium (CNSMDP) voor een uitwisseling, wat voor hem zowel persoonlijk als muzikaal een leerzame ervaring was.

Hoogtepunten in Oliviers carrière tot nu toe zijn onder andere: meerdere keren meespelen met de band van trompettist Christian Scott wanneer zij in Nederland waren; optreden met grote Nederlandse jazzmuzikanten zoals Reinier Baas, Ben van Gelder en Jasper Blom; en spelen op grote jazzfestivals zoals North Sea Jazz (Rotterdam) en JazzAhead (Bremen).

Jim

Gitarist Jim van de Klundert (1998) volgde meerdere muziekstudies waaronder het ArtEZ Conservatorium van Zwolle. In de zomer van 2022 studeerde hij met lof af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Hier kreeg hij o.a. les van Martijn van Iterson en Wolfert Brederode.

Toen hij op 12-jarige leeftijd gefascineerd raakte door het spel van een ‘fingerstyle’ gitarist besloot hij akoestische gitaar te gaan spelen. Zijn liefde voor jazz ontstond enkele jaren later toen hij voor het eerst de muziek van Django Reinhardt hoorde. Zo ontdekte hij de grootheden in de geschiedenis van de jazz. Vooral saxofonist John Coltrane maakte een grote indruk op hem en was zijn eerste échte inspiratiebron.

Hij besloot zich tijdens zijn Conservatorium studie te focussen op de traditie van deze muziek. Tot dusver speelde hij o.a. op het Seabottom jazz festival (2017), Amersfoort Jazz (2019), Room For Jazz (2020), Jazz-En Route (2021/2022) en was hij finalist bij de Co

Foto Jim: Tom Beek

Was in Mascini
op vrijdag 3 mei


 terug naar het actuele overzicht