Djûke Stammeshaus

Hoeveel Kunnen We Aan

Muziektheater

Muziektheater over migratie in Europa en werken in Brussel: voormalig ambtenaar Djûke Stammeshaus toont haar zoektocht naar zingeving, met dilemma’s waarin elk mens zich zal herkennen. Laat je prikkelen door deze one-woman-show!
 
Hoeveel kunnen we aan? Een vraag die overal in de maatschappij weerklinkt: wat betreft migratie, maar ook (werk)grenzen als individu in een organisatie. Djûke toont deze thema’s in een muzikale solo voorstelling, gebaseerd op haar dagboek. Met anekdotes, zang, muziek, humor en interactie neemt ze het publiek mee van Brussel tot Kamp Moria. Ze toont dilemma’s in een carrière van een jonge ambtenaar, werken in de diplomatie en bureaucratie, het zoeken naar betekenis als radertje in een systeem, en frictie over migratie in een gepolariseerd Europa. Energiek en openhartig duikt ze in de tegenstrijdige gedachten en emoties die herkenbaar kunnen zijn voor iedereen.
 
Djûke maakte in 2022 een carrièreswitch: van het Ministerie van Buitenlandse Zaken naar het theater, met als doel: een brug bouwen tussen deze werelden. Naast de solo voorstelling ontwikkelt ze een grotere musical over hetzelfde thema, met als werktitel “BORDERS”. Kortom: een nieuwe snaar raken op thema’s die haar aan het hart gaan, via de kracht van muziek en theater!

Was in Mascini
van donderdag 6 jun
t/m vrijdag 7 jun


 terug naar het actuele overzicht