SOULIMPROOVEMENTS

Jane Proove & Kees Post - piano

Een mix van Amerikaanse soul, R&B en tijdloze jazz covers.
 

Jane                                                                                                                                     Jane Proove, een pionierende R&B-zangeres in Nederland, keert terug naar het podium na haar eerdere successen, waaronder de clubhit The Only One en een eervolle plek als voorprogramma van Queen Latifah. Naast haar rol als zangeres is ze een getalenteerde songwriter, geïnspireerd door de bronnen van Amerikaanse soul, R&B en jazz. Haar onberispelijke timing, warme klankkleur en emotionele expressie hebben haar een toegewijde aanhang opgeleverd.  Sinds 2022 vormt zij een vast duo met pianist/producer Kees Post
 
Kees
Zijn muzikale reis begon met klassieke pianostudies aan het conservatorium in Groningen, Na zijn formele opleiding waagde hij zich in het rijk van improvisatie binnen de Amerikaanse blues- en jazztradities. Improviseren met blue notes werd zijn tweede natuur.
Fascinatie voor afrikaanse muziek leidde hem op een uniek pad, waarbij hij twee jaar lang als producer in Ghana werkte, in samenwerking met de reggae-formatie genaamd Kente.
Deze bijzondere ervaringen hebben zijn muzikale horizon verbreed en hebben een diepgaande invloed gehad op zijn creativiteit. Met de nederlandse discoformatie Time Bandits schreef hij de wereldhit: Live it Up. Hij trad o.a op met Frank Mcomb van Buckshot le Fonque en speelde op nederlandse en amerikaanse jazzfestivals. In Nederland won hij een jazzprijs voor zijn Thelonious Monkinterpretaties. Met de jiddische zanger Leo Fuld, arrangeerde hij de cd The legend, jiddisch folksongs in een eigen bewerking, in samenwerking met de amsterdamse publicist Mohammed El Fers.
De londense krant the Guardian prees de arrangementen.

kaarten € 17,50

vr 24 mei – 20:30 uur

Aantal kaarten:


 terug naar het actuele overzicht