Juliet

Met rake teksten en een ontwapenende stem grijpt Juliet de luisteraar bij de lurven. Vorig jaar debuteerde ze met het nummer Raamkozijn, dat meteen de aandacht kreeg en te horen was op radio en tv. Op 15 oktober brengt Juliet haar debuut-EP Naakt door de stad uit met als rode draad de grote kolkende stad waar je geen privacy hebt en tegelijkertijd verdwijnt in de anonimiteit. 

Juliet is het solo-project van Julia Schellekens (26). Ze studeerde in 2020 af aan het Conservatorium van Amsterdam en had al wat succes met het duo Sam & Julia waarmee ze op de podia van onder andere Eurosonic Noorderslag, TivoliVredenburg, Paradiso en Metropool stond. Nu laat ze een compleet andere kant van zichzelf zien. Delicate luisterliedjes die soms grof en grappig zijn en dan weer heel droevig. 

“De humor en het verdriet schuilen in de onbenulligheden. Je hebt het net uitgemaakt maar vind z’n sok nog in je wasmand. Ruik je eraan?” 

De tragikomische liedjes van Juliet hebben een sterke boodschap en zijn voor velen herkenbaar. Zelf werd ze geïnspireerd door haar helden Jacques Brel, Maarten van Roozendaal en Annie M.G. Schmidt. Omlijst door een voltallige band en blazers-ensemble en soms alleen achter de piano, wil Juliet met de kracht van het lied haar Nederlandse publiek aan het denken en voelen zetten. Ze wil de Nederlandse chanson nieuw leven inblazen en meer inclusief maken met haar bevindingen als jonge vrouw.

www.julietzegt.nl

https://www.youtube.com/watch?v=LcDJFKnKxZ4

Genre: Kleinkunst, Muziek

Was in Mascini
van zondag 10 okt
t/m woensdag 27 okt


 terug naar het actuele overzicht