The Ghost, the King and I - 15 years Anniversary

The Music of George Gershwin

Theaterconcert

Rob van Bavel - piano

Frans van Geest - bass

Vincent Koning - gitaar

Naar aanleiding van het 15-jarige jubileum van dit trio is onlangs de CD ‘We got Rhythm’ (the music of George Gershwin) verschenen; de muziek is een combinatie van eigen arrangementen van enkele standards van George Gershwin, maar ook de wat meer klassiekere werken zoals de 3Preludes, de Piano arrangements en zelfs delen van de Rhapsody in Blue!

Het trio staat bekend om zijn virtuoze samenspel en vooral de swing, geïnspireerd door de drumloze trio’s van Oscar Peterson, Nat King Cole en Art Tatum (uiteraard met moderne invloeden).

Het trio is opgericht in 2008 naar aanleiding van de CD ‘En blanc en noir No11’ voor het Daybreak/Challenge label.

Hierna volgden nog 5 CD’s, onder andere de CD ‘Trilogy’ voor hetzelfde label van producer Fred Dubiez, 2 CD’s in Korea (‘Live in Seoul’ & ‘Reverie’ met zangeres Buyoung Lee) en de alom geprezen productie uit 2015 ‘The Inventors’ met de voltallige strijkersbezetting van het Metropole Orkest.

Er zijn een aantal prachtige internationale tournees gemaakt naar Siberië, Japan, UK en Zuid Korea, naast uiteraard mooie concerten in Nederland als trio maar ook vaak uitgebreid met diverse strijkkwartetten (Metropool, Fuse, Korea)

kaarten € 20,00

za 19 oktober – 20:30 uur

Aantal kaarten:


 terug naar het actuele overzicht