Boban

Boompje Beestje

Een muzikaal cabaretprogramma over wat millennials niet durven zeggen en boomers niet willen horen. Over financiële fratsen van vermogende mensen, over woningnood, economische ongelijkheid en over ons rechtvaardigheidsgevoel. Vertelt door een starter die liever wil stoppen. 

Over Boban 

Na zes jaar aan de Universiteit, drie diploma’s op zak en prachtige carrièrekansen in ’t verschiet besloot Boban Benjamin Braspenning zich met bergen aan studieschuld als autodidact artiest te wagen aan cabaret in corona-tijd. Geheel volgens de Keynesiaans Economische traditie: ten tijde van crisis moet je investeren. En de Kleinkunst kan wel een impuls gebruiken. Met 'Boompje Beestje' is dat een investering voor de lange termijn. Want met zijn zang, rap, gitaar, piano en spoken word; trekt Boban nú al volle zalen (max 30 man). Daar heeft hij immers het verkeerde voor gestudeerd.
Boban Benjamin Braspenning (1994, Utrecht) is geboren met een artiestennaam – daarmee gedoemd geen rooie cent te verdienen. Etymologisch is de naam Braspenning afkomstig van een zeldzame munt uit de 15e eeuw. Je kon er een goede maaltijd van kopen. Gelukkig heeft Boban zelden honger. Dat is maar goed ook, want zijn achternaam is niet inwisselbaar. Benjamin betekent ook wel ‘het jongste kind’. Zijn moeder koos die naam, waarmee een duidelijk signaal werd afgegeven aan Boban’s vader. Die op zijn beurt de naam Boban koos, wat ook wel ‘zoon van God’ betekent, waarmee weer een duidelijk signaal werd afgegeven aan Boban’s moeder… Zijn broer heet Dagobert… Geen grap.


Boban Benjamin Braspenning is afgestudeerd Econoom en Ethicus. In Carré heeft hij zijn kinderboek over banken voorgedragen, waarna George van Houts hem ontdekte. Sindsdien is hij halve finalist van het Amsterdams Kleinkunst Festival en doet hij mee aan het Groninger Studenten Cabaret.

foto: Anne van Zantwijk

Genre: Cabaret, Kleinkunst

Was in Mascini
op donderdag 14 okt


 terug naar het actuele overzicht