Dubbel: Roes & Ruth Elings

jonge honden in Mascini

Kleinkunst, Muziek, Cabaret

Roes bestaat uit Judith Oosterwijk (1998) en Sophie Laurence (1998) en maakt voorstellingen over thema’s die spelen, op grote en kleine schaal. Want hoe jij je beweegt, loopt dat niet synchroon aan hoe de wereld verandert? Door middel van scherpe, ritmische teksten nemen ze je mee in hun wereld, waarbij ze niet bang zijn scherpe randjes op te zoeken. Het mag best schuren. Graag zelfs!

Hun visie op mens en maatschappij vertolken ze door middel van hun gedeelde liefde: muziek. Kleinkunst met invloeden van jazz, folk en stiekem ook wel Beatlesgitaartjes. Ze staan allebei bekend om hun rode haren, eigenwijze blikken en scherpzinnigheid. Ze vormen een goed duo, niet per sé door al deze overeenkomsten, maar vooral doordat ze elkaar aanvullen. Waar Judith de neiging heeft te verdwalen in haar melancholie en in details, is Sophie recht door zee en behoeder van de grote lijnen. Samen doen ze aan lullen én poetsen. 

www.roesspeelt.nl

Ruth Elings  is ook beginnend kleinkunstenaar en in 2018 afgestudeerd van het conservatorium. Momenteel is zij bezig met haar eerste echte programma genaamd Tobben

Tobben betekent ‘aldoor piekeren, vol zorg zijn.’ Maar waar ga je over tobben als je ineens zonder werk en met een lege agenda thuis zit? En past een tobber eigenlijk wel op een podium? Hoe schrijf je überhaupt als tobber een theatershow? En valt er in de liefde nog wat te tobben? En is deze voorstelling dan ook eigenlijk wel bedoeld voor mensen die geen tobber zijn? Is tobber eigenlijk wel een woord? Naja dit dus. Tobben. Kom je gezellig meedoen?

https://ruthelings.com

https://www.youtube.com/watch?v=jWjz2Uiybts&t=732s

foto's: Sevilay Maria en Amber SchaafsmaWas in Mascini
op donderdag 21 okt 2021


 terug naar het actuele overzicht