De Toverberg  door David Vos en Joop van Dijk

Een muzikale voorleesvoorstelling

Leesvoorstelling, Muziek, Nederlandstalig

matinee

Om hopelijk voorgoed te genezen van alle Corona-perikelen is iedereen van harte welkom in het beroemde sanatorium van Davos, de Berghof, waar de tijd tot stilstand komt.....

David Vos leest fragmenten voor uit “het boek der boeken” van Thomas Mann, in de vertaling van Hans Driessen. Muzikaal omlijst en ondersteund door pianist Joop van Dijk.

Het verhaal: De jonge Hans Castorp bezoekt zijn zieke neef in het sanatorium in Davos. De bedoeling is daar drie weken te logeren. Betoverd door de verleidelijke patiente Klaudia Chauchat blijft hij echter geen drie weken….. Hij wordt zelf verkouden, krijgt verhoging en blijft uiteindelijk zeven jaar.

In de wereld van de Toverberg maakt Castorp een leerproces door, zijn inwijding in het leven. De humanist Settembrini en de nihilist Naphta strijden om zijn ziel. Tijd en vooral de ervaring van tijd spelen een belangrijke rol in deze bildungsroman.

David en Joop voeren jullie mee in die volledig eigen, hermetische wereld van het sanatorium en zijn bewoners.Was in Mascini
op zondag 27 feb 2022


 terug naar het actuele overzicht