Christian Doepke

Art & Improvisations

In het theater laat Christian langzaam een diapresentatie van zijn Artwork op een groot scherm zien en improviseert op een piano, afgewisseld met zijn eigen composities als deze de sfeer kunnen versterken. Het is de bedoeling dat toeschouwers in deze hectische tijden lekker kunnen zitten en relaxen.

Tegenwoordig zijn alle (bioscoop-)films, video's en commercials op tv hectisch en snel gesneden. De wens is om mensen in een ontspannen gemoedstoestand te brengen.

Christian:

Tekenen geeft me rust en heeft een heilzame therapeutische werking op mij. Deze ervaring van rust en ontspanning wil ik graag doorgeven aan mijn publiek. In mijn improvisaties zal ik de sfeer van de ruimte en de energie van het publiek gebruiken om een geheel te creëren waarin kunst en muziek samensmelten. De een kijkt meer naar mijn werk, de ander luistert naar de muziek of droomt weg. Het publiek zal ruimschoots de tijd krijgen om de beelden te verwerken. 

De muziek en improvisaties zullen deze ervaring verder onderstrepen en het hele concept ligt dan ook precies tussen een galeriebezoek en een concert in.

www.christiandoepke.com

Pianist, componist en beeldend kunstenaar Christian Doepke is geboren in München en woont en werkt sinds 2006 in Amsterdam. In de afgelopen 20 jaren werkte hij als pianist en toetsenist in jazz, fusion en latin ensembles. Naast veel live optredens, studio opnames en werk in tv- en theatershows zijn er ook drie cd’s onder eigen naam verschenen.

Zijn nieuwste cd Patience featuring Bob Sheppard (Zennez Records) werd zeer positief ontvangen.

Zijn composities verbinden lyrische, impressionistische klanken met jazz-elementen en creëren een homogene en eigen stijl, die de Europese en Amerikaanse muziekcultuur laten versmelten.

foto: Unai Risueño

Quote: Doepke is te typeren als een elegant spelende pianist met een sterke, soepele en soulvolle groove                         (Rolf Polak - Draai om je oren)

Christian speelde o.a. met: Bob Sheppard, Rick Margitza, Claudio Roditi, Rhiannon, Thaisa Olivia, Deborah Carter en Masha Bijlsma.Genre: Theaterconcert, Muziek, Expo

kaarten à € 15,00

Aantal kaarten:


 terug naar het actuele overzicht